Nederlandse vlagEnglish flagFrance
wijnreizen wijnreizen wijnreizen wijnreizen

Wijnreizen

Trefwoorden: sfeer, kleinschaligheid, intens genieten, kennis opdoen over Franse wijnen en wijnen proeven.

Verdiepen in wijn is genieten !

Bijzondere wijnen, heerlijk eten en Franse cultuur

Suggestie voor een exclusieve,kleinschalige, Rhône/Provence wijnreis:

Eerste 3 dagen logies op een sfeervol wijndomaine in de Tricastin. Van hieruit wordt in een ontspannen sfeer veel wijnkennis opgedaan van de regionale Rhônewijnen. O.a. een bezoek aan een topwijnbedrijf in Cornas voor de rode syrah-wijnen en witte Saint Peray, met een unieke wandeling over de wijngaard met een fantastisch uitzicht over het Rhônedal.

In Gigondas tegen de Dentelles de Montmirail, kan Stéfanie Fumoso haar bijzondere Gigondaswijnen laten ontdekken. Dit zijn de nog vriendelijke kleinere producenten die absolute top in huis hebben met een warme uitstraling.

Natuurlijk wordt ook aandacht gegeven aan wijn/spijs combinaties met Gigondaswijnen.

Een bezoek aan Domaine Saladin met prachtige witte/rosé en rode wijnen. In dit familiebedrijf dat reeds vanaf de 15de eeuw bestaat, worden met hart en ziel hoogstaande wijnen gemaakt. Bijzondere ligging, biologisch onderhouden wijngaarden en vloeiend engels sprekende vigneronnes !

Bijzondere lunches en diners zullen op sfeervolle locaties in de buurt plaatsvinden.

Natuurlijk staat ook Chateauneuf-du-Pape op het programma met voortreffelijke wijn en een blik er omheen.

Vervolgens komen de wijnen van de Provence.

Verblijf van 2 nachten in een sfeervolle bastide net buiten Brignoles.

Proeverijen en bezoek aan adembenemend mooi gelegen domaines o.a. onder tegen de berg "Mont Saint Victoire" naast Aix en Provence. Ook de absolute top van Bandol komt aan bod, om waar te zwijgen over de ligging van deze wijngaarden tussen de olijfbomen en rozemarijn/thijm begroeiingen met uitzicht op zee.

Het programma kan volledig verzorgd worden met eten en drinken: 5 diners, 4 lunches en 5 x ontbijt.. Kleinschalig : Maximaal 8 personen en verblijf op basis van 2 personen in een luxe 2 persoonskamer.

Vervoer : op basis van eigen vervoer

Bent u geinteresseerd, dan kunt u zich als groep ( 6 à 8 personen) van wijnliefhebbers/vrienden opgeven. Hierbij kan een afstemming op uw wensen worden gemaakt.